Міністр закордонних справ України Леонід Кожара заявив про налаштованість України забезпечити ефективне головування в ОБСЄ у 2013 році.

Про це, як повідомляє Департамент інформаційної політики МЗС, йшлося в його телефонній розмові з Генеральним секретарем ОБСЄ Ламберто Дзанньєром, який привітав Кожару з призначенням на посаду керівника зовнішньополітичного відомства України.

Під час розмови Генеральний секретар ОБСЄ підкреслив готовність Секретаріату та виконавчих структур Організації надавати всебічне сприяння майбутньому чинному голові ОБСЄ, функції якого протягом 2013 року виконуватиме міністр закордонних справ України.

Зі свого боку Кожара підтвердив заявлені українською стороною пріоритети майбутнього головування України в ОБСЄ та націленість на конструктивну роботу з метою сприяння ефективному виконанню Організацією покладених на неї завдань.

У ході розмови відбувся короткий обмін думками з актуальних питань порядку денного ОБСЄ, а також про шляхи налагодження ефективної взаємодії з реалізації пріоритетних напрямів діяльності Організації у період головування України.

Нагадаємо, Україна головуватиме в ОБСЄ у 2013 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

234