Київ учора стояв у заторах через масове скупчення фур на вулиці Академіка Заболотного. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході засідання оперативного штабу під головуванням міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Темника, заявив генеральний директор КП «Київавтодор» Георгій Глінський.

За його словами, однією із причин вчорашніх заторів у столиці стали недоброчесні водії вантажівок. «Що сприяло вчорашнім пробкам? Це фури, які зупинилися на вулиці Заболотного через те, що їхні власники не змінили літню гуму на зимову», - зазначив Глінський.

У свою чергу, Темник додав, що потрібно посилити відповідальність тих водіїв, які не «перевзували» автомобілі. «Зараз штрафи настільки малі, що простіше їх заплатити, ніж купити зимову гуму», - підкреслив міністр.

Також Глінський додав, що цієї ночі комунальники Києва знову планують вийти на розчищення міських магістралей від снігу.

«Посипалися, і снігоприбиральна техніка зараз не працює, тому що її ефективність у цей час не висока. Ми плануємо продовжити роботу з вивезення снігу та притиснення валів снігу до бордюрів вночі. Також буде вестися робота з розчищення другорядних вулиць міста», - запевнив він.

Глинський також розповів, що у зв'язку з рясними снігопадами вчора техніка була виведена на дороги Києва до 22 години вечора, проводилася розчистка другорядних доріг, а на центральні магістралі техніка вийшла до ранку.

Нагадаємо, вчора через рясний снігопад у Києві спостерігалися багатокілометрові пробки на дорогах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207