До кінця тижня Київ треба очистити від бурульок. Таке завдання під час засідання оперативного штабу отримали комунальні служби від міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Темника, передає кореспондент ForUm'у.

«Головне завдання - убезпечити жителів Києва від надзвичайних ситуацій, тому що падіння бурульки з висоти понад 4 метрів - це дуже небезпечно. Тому на це питання варто звернути особливу увагу. Там, де необхідно, потрібно перекрити доступ людей і очистити територію», - зазначив він.

Міністр звернув увагу комунальників на те, щоб у перехідний період, коли синоптики прогнозують коливання температури від -2 до +2, що сприяє утворенню нових бурульок, потрібно особливо плідно працювати над їх усуненням. «Тут необхідно вашому оперативному штабу сісти і розібратися у тому, як діяти», - заявив Темник.

За словами самих комунальників, проблема ліквідації бурульок дійсно дуже актуальна.

Як зазначив заступник директора департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Володимир Баженов, якщо для Лівого берега, де в основному плоскі покрівлі і немає руху людей біля будинків, ця проблема менш значима, то у старій частині міста (Шевченківський, Печерський, частина Голосіївського та Солом'янського районів ) ситуація досить непроста. «Всі ці райони уклали договори з промисловими альпіністами. Відповідна робота ведеться, встановлено порядок ліквідації бурульок, а також снігових накатів. Ті будинки, які ще не охоплені цими роботам, обгороджені спеціальними стрічками», - заявив він.

У той же час Баженов зазначив, що комунальні служби контролюють тільки 40% будівель, а роботи на інших об'єктах повинні проводитись їхніми власниками.

Також у ході засідання було зазначено, що, ймовірно, необхідно підвищити адміністративні штрафи для тих, хто ухиляється від дотримання правил утримання будівель. За словами заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Олександра Аліпова, не виключено, що Кабінет Міністрів прийме подібні зміни вже цієї зими.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207