Президент України Віктор Янукович вважає, що за підсумками першого кварталу державний бюджет-2013 потрібно буде переглянути. Про це він сказав, відкриваючи сьогодні засідання Ради регіонів.

«За результатами роботи економіки в першому кварталі бюджет необхідно буде переглядати», - сказав Янукович.

Президент зазначив, що пріоритетом у роботі уряду повинен бути контроль за бюджетними коштами у 2013 році.

Він зазначив, що Україна продемонструвала можливість розвиватися навіть в умовах кризи. У той же час, сказав Президент, потрібно визнати, що плани щодо забезпечення зростання економіки, ефективних реформаторських змін уряд реалізував не повною мірою, передає «УНІАН».

«Навіть в умовах відносної стабільності маємо дуже тривожні сигнали уповільнення економічної активності, результати роботи економіки у 2012 році значно гірші, ніж прогнози, які робилися рік тому», - сказав Президент, зазначивши, що вони гірші, ніж показники, закладені до бюджету на поточний рік.

«За попередніми оцінками уряду, очікується зростання ВВП на рівні одного відсотка, тоді як бюджет 2012 р. закладався під зростання ВВП 3,9%», - сказав Президент. Він зазначив, що наслідком цього є те, що бюджетний рік завершується з дефіцитом на рівні 2,6% ВВП.

Янукович сказав, що є країни, де ці показники ще гірші, але цьому не можна радіти.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 грудня Верховна Рада прийняла проект державного бюджету на 2013 рік.

17 грудня Президент України Віктор Янукович підписав Закон №5515-VI «Про Державний бюджет України на 2013 рік».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

405