В Азовському морі з крижаного полону врятовано 10 осіб, повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури.

Так, три судна з шістьма людьми на борту були доставлені на берег за допомогою портового буксира «Ластівка» Бердянського морського торговельного порту.

За інформацією капітана порту, операція проводилася з 15.30 23 грудня 2012 до 4.00 ранку наступного дня. Стан врятованих задовільний.

Крім того, як повідомив черговий капітан-координатор Державного морського рятувально-координаційного центу (м. Одеса), за минулу добу (24 грудня о 11.35) в Азовському морі був виявлений приватний риболовецький катер з чотирма людьми на борту, який опинився в льодовому полоні через відсутність пального.

На допомогу судну був направлений т/х «Sea Hope» (прапор - Коморські острови) і СЧС «Спартак», які знаходилися неподалік.

О 21.14 24 грудня СЧС «Спартак» підійшов до риболовецького катера і підняв на борт чотирьох чоловік. За отриманою інформацією, стан врятованих також задовільний.

За станом на ранок 25 грудня істотних ускладнень в роботі морських торговельних портів не виявлено.

На рейді Усть-Дунайського порту знаходяться 2 судна. В очікуванні проводки - 3 судна.

Рух суден по Керч-Єнікальському каналу відкрито. В очікуванні проведення з півдня - 21 судно, з них 11 в українські порти, з півночі - 21 судно.

У Маріупольському і Херсонському портах триває крижана кампанія.

В акваторії Маріупольського порту і підхідному каналі спостерігається утворення криги товщиною до 10 см, місцями до 20 см.

У Бердянському порту лід 14 см.

У Білгород-Дністровському порту товщина льоду становить 15 см. Підприємство працює в звичайному режимі.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

235