З 1 січня 2013 року громадяни зможуть заповнювати та надсилати до податкової служби декларацію про майновий стан і доходи через Інтернет. Розробка цього сервісу завершена, зараз йдуть останні тестування нової системи, повідомляє прес-служба Державної податкової служби України.

«Для користування послугою платнику треба мати електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення. І те, й інше надається безкоштовно», - нагадали в ДПСУ.

Згідно з повідомленням, створення декларації складатиметься з трьох кроків.

«Перш за все платнику пропонується вибрати відповідну категорію - «фізична особа-підприємець» або «громадянин», потім варіант збереження заповненої декларації в паперовому або електронному вигляді. І вже після цього перейти безпосередньо до заповнення документа. Після внесення всіх необхідних даних і скріплення їх підписом декларація за бажанням платника або передається в податкову, або буде зберігатися для друку в паперовому вигляді», - йдеться в повідомленні.

Така новація, за прогнозами податківців, швидко стане популярною серед платників податків, оскільки позбавить їх необхідності відвідувати податкову для звітності. Оскільки подавати декларацію потрібно за місцем реєстрації, особливо зручним цей сервіс стане для платників, у яких відрізняються адреси реєстрації та фактичного проживання.

Цифровий підпис можна безкоштовно отримати в Центрі сертифікації ключів при ДПС та його регіональних представництвах, а саму програму вільно завантажити з порталу податкової.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186