Угорська влада внесла до конституції країни поправку, яка забороняє іноземним громадянам купувати в Угорщині землю.

Як повідомляє агентство Франс Прес з посиланням на міністерство сільського господарства та розвитку регіонів країни, щоб не допустити підвищення досить низьких цін на землю в Угорщині до рівня інших європейських країн, в цій країні з 2004 по 2011 рік діяв затверджений Європейським Союзом мораторій на купівлю землі іноземцями , передають РІА «Новости».

Після його закінчення влада країни добилася від ЄС продовження мораторію до квітня 2014 року.

За словами видання, конституційна заборона на придбання угорських сільськогосподарських угідь іноземними громадянами може викликати серйозне невдоволення з боку ЄС.

«Конституція охоронятиме угорську землю як національне багатство, нашу спільну спадщину й основу нашого існування, і захищатиме її від вітчизняних та іноземних спекулянтів», - йдеться в заяві Мінсільгоспу Угорщини.

Поправка до конституції була внесена на підставі прийнятого в понеділок рішення парламенту. За заборону на продаж землі іноземцям проголосувала переважна більшість угорських парламентаріїв. У заяві міністерства рішення названо «історичним», яке ознаменувало «початок нової ери сільського господарства» країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

266