31-річний чоловік, який постраждав унаслідок вибуху в будинку на пр. Московському, 248-Г у Харкові, виписаний з Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної допомоги ім. проф. А. І. Мещанінова.

Про це сьогодні, 24 грудня, заявила заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан, повідомляє прес-служба Харківської міськради.

Чоловіка виписали в кінці минулого тижня у зв'язку зі значним поліпшенням його стану.

Друга потерпіла - 34-річна жінка - одужує. За словами Горбунової-Рубан, її стан задовільний, сліди опіків на обличчі вже проходять, рани загоїлися, і її випишуть, як тільки заживе перелом на нозі.

Що ж стосується 13-річної Христини, яка отримала близько 70% опіків тіла, то дівчинка повільно, але йде на поправку. «Я сьогодні була у постраждалих. Стан Христини повільно поліпшується, але залишається стабільно важким. Вона дізналася, що про неї турбується весь Харків, що багато харків'ян відгукнулися допомогти, здавали кров. Вона дякувала всім», - повідомила заступник міського голови.

Як розповіла Горбунова-Рубан, зараз біля дівчинки постійно чергує батько. Про те, що загинули її мама і сестри, Христина знає. Каже, що зрозуміла це з самого початку, тому що бачила все, що відбувалося після вибуху.

Нагадаємо, 16 грудня у Харкові внаслідок вибуху в 16-поверховому будинку на Московському проспекті загинули 4 особи, серед них 2 дітей. Постраждали близько 10 осіб, вони з травмами різного ступеня тяжкості госпіталізовані.

За попередніми даними, вибухнув газовий балон, внаслідок чого виникла пожежа в 4 квартирах. Вибухом зруйновані міжквартирні перегородки, пошкоджено перекриття між 9-м, 10-м і 11-м поверхами, є втрата несучих здібностей конструкції зовнішньої стіни. Вогнем знищено та пошкоджено майно в чотирьох квартирах.

Харківський міський голова Геннадій Кернес повідомив про те, що правоохоронці затримали чоловіка, який заніс газовий балон у будинок на проспекті Московському, 248-г, і залишив його на 10-му поверсі. Затриманим виявився батько загиблих дітей, який не проживав разом з родиною.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

244