У столиці планують провести серйозну модернізацію рухомого складу Київського метрополітену у 2013-2014 роках. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Так, за словами заступника голови КМДА Анатолія Голубченка, в поточному році було розпочато реалізацію проекту комплексної модернізації вагонів метрополітену за рахунок коштів у рамках цільових зелених інвестицій (за Кіотським протоколом).

«Згідно з цим проектом, ми плануємо отримати 95 сучасних вагонів, які надалі планується експлуатувати на Святошинсько-Броварській лінії», - зазначив Голубченко.

Він додав, що у середині грудня генеральний виконавець робіт - ВАТ «Крюківський вагонобудівний завод» вже отримав аванс у розмірі 300 млн грн. Ще 380 млн грн надійдуть на рахунки підприємства в найближчі дні.

Згідно з календарним планом виконання робіт, у липні 2013 передбачено завершити поставку обладнання та устаткування для випробувального поїзда (5 вагонів), в тому числі і японського виробництва. До вересня 2013 року планується виготовити такий поїзд і відправити його для проведення дослідних випробувань, а до кінця наступного року планується модернізувати ще 15 вагонів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

209