Кабінет Міністрів прийняв постанову «Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів від 29 квітня 1999 р. №756 та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів», повідомили в прес-службі Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Основною метою документа є приведення актів Кабінету Міністрів у відповідність із Законом, вдосконалення державного регулювання у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання товарообмінних (бартерних) операцій у галузі зовнішньоекономічної діяльності», прийнятим Верховною Радою України 5 липня 2012 року, скасовано дозвільний документ - разовий індивідуальний дозвіл на перевищення строків імпорту товарів за бартерними договорами виробничої кооперації, консигнації, комплексного будівництва і встановлені єдині терміни здійснення товарообмінних (бартерних) операцій у галузі зовнішньоекономічної діяльності для всіх видів договорів.

На виконання норм Закону з метою приведення актів Кабінету Міністрів у відповідність до нього постановою скасовуються порядок видачі разового індивідуального дозволу на перевищення встановлених строків ввезення товарів (виконання робіт, надання послуг), які імпортуються за бартерними договорами, а також порядок віднесення бартерних договорів до таких, що передбачають виробничу кооперацію, консигнацію, комплексне будівництво, поставки складних технічних виробів і товарів спеціального призначення. Передбачено також скасування переліку високоліквідних товарів, при експорті яких за бартерним договором термін ввезення на митну територію України імпортних товарів не повинен перевищувати 60 календарних днів з дати оформлення вивізної вантажної митної декларації.

Реалізація постанови сприятиме вдосконаленню нормативної бази у сфері здійснення бартерних операцій у зовнішньоекономічній діяльності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

275