Грузія не розглядає питання повернення в СНД, однак має намір поглиблювати відносини з усіма країнами, які входять у Співдружність, заявив у понеділок на прес-конференції прем'єр-міністр Бідзіна Іванішвілі, коментуючи нещодавню заяву президента Білорусі Олександра Лукашенка.

«Наша стратегія - інтеграція в європейський та євроатлантичний простір, і ми не маємо наміру переглядати цю стратегію. При цьому ми повинні поглибити відносини з усіма країнами СНД. Але вступ до СНД ми не розглядаємо», - заявив Іванішвілі, передає РІА «Новости».

Він підкреслив, що Грузія має намір «поліпшити відносини з усіма країнами-сусідами, членами СНД, і використовувати для цього будь-які форми співробітництва, які не завадять нашій стратегії».

Про вихід Грузії зі складу СНД президент країни Михайло Саакашвілі заявив після збройного конфлікту з Південною Осетією у серпні 2008 року. Ініціативу глави держави підтримав парламент, і 18 серпня МЗС Грузії сповістив виконавчий комітет СНД про вихід країни із Співдружності. Офіційна процедура виходу завершилася через 12 місяців після оповіщення виконкому.

За словами глави Білорусі, яка з 1 січня стане головою СНД, він докладе максимум зусиль для повернення Грузії до лав Співдружності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245