З початку року ветеринарна міліція Києва перевірила близько 100 фаст-фудів. У 94 виявлено грубі порушення, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю Головного Управління МВС України в Києві.

«Найбільш поширені порушення - відсутність дозволів на підприємницьку діяльність, документів, що засвідчують якість інгредієнтів страв, які виготовляються, і особистих медичних книжок у продавців», - йдеться у повідомленні.

Під час перевірки було встановлено не тільки відсутність необхідних документів, але і елементарних санітарних умов, зокрема, траплялися кіоски, у яких немає навіть водопостачання.

У результаті проведених перевірок до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 98 осіб, демонтовано та вилучено 150 пристроїв з виготовлення шаурми, призупинено діяльність 94 об'єктів, вилучено з обігу майже півтори тисячі кг сировини тваринного походження на суму понад 50 тис. грн. У головне управління з контролю за благоустроєм міста Києва направлене 21 подання щодо демонтажу незаконно встановлених МАФів.

Правоохоронці звертаються до жителів столиці з проханням піклуватися про своє здоров'я.

«Вимагайте у продавців фаст-фудів відповідні документи, що підтверджують якість та безпеку продукції. І не будьте байдужими: якщо Ви володієте інформацією про порушення з боку продавців і власників кіосків швидкого харчування, звертайтеся до ветеринарної міліції», - йдеться у повідомленні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195