Президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що частина грузинських політиків вживає наркотик під назвою «крокодил» (це жаргонна назва дезоморфіну). З такою заявою він виступив на з'їзді своєї партії «Єдиний національний рух» у Тбілісі.

«Зараз тільки мені розповідали, що із Росії у великій кількості надійшли наркотики, які називаються «крокодилом», - поділився своїми пізнаннями президент. - Виявляється, коли вживеш їх ... думаєш, що йдеш вперед, і починаєш йти назад». «Явно під впливом цього ввезеного із Росії жаху перебуває одна із серйозних частин грузинського політичного класу, і це відбивається і на їхніх обличчях», - додав він.

Кого конкретно Саакашвілі мав на увазі, говорячи про «серйозну частину політичного класу», не уточнюється. Можна припустити, що він натякав на своїх політичних опонентів, передає «Lenta.ru».

Раніше президент і його соратники неодноразово звинувачували своїх опонентів із «Грузинської мрії» у тому, що ті збираються відмовитися від реформ і «повернути країну у минуле».

Партія «Єдиний національний рух», яку очолює Саакашвілі, позбулася статусу правлячої після нещодавніх парламентських виборів, які вона програла опозиційної коаліції «Грузинська мрія», створеної мільярдером Бідзіною Іванішвілі. Уряд, до якого входили соратники президента, пішов у відставку (був сформований новий кабінет міністрів на чолі з Іванішвілі). Саакашвілі поки зберігає пост президента, однак його вплив за останній час значно зменшився.

Слід зазначити, що у минулому представники опозиції неодноразово звинувачували у вживанні наркотиків самого Саакашвілі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

520