Лідер Громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук у своєму блозі на сайті «Кореспондент» навів дані соцопитування Центру «Соціальний моніторинг» і зробив з них висновок про те, що «влада не володіє достатньою легітимністю для серйозних рішень, значення яких виходить за рамки простого підтримання поточної життєдіяльності держави».

Так, відповідаючи на запитання про те, «хто має приймати рішення з приводу зміни чинної Конституції», лише 23,5% громадян України висловилися за Верховну Раду. У той же час, 60,1% респондентів відповіли, що дане питання - це прерогатива всеукраїнського референдуму. Виходячи з отриманих результатів, Віктор Медведчук зазначив, що стосовно того, як приймати Конституцію, думка більшості народу виявилося цілком однозначною.

«Відстоюючи право народу на всеукраїнські та місцеві референдуми, Громадський рух «Український вибір» насправді хоче допомогти владі уникнути прийняття нелегітимних рішень», - пише автор блогу. Також Віктор Медведчук застерігає керівництво країни від продовження нинішньої практики недовіри до народу, який, фактично, відсторонений від реальної участі у прийнятті стратегічних рішень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

291