Уряд Великобританії оголосив, що збирається спростити процедуру усиновлення дітей. Це необхідно для того, щоб прискорити процес і зробити його більш якісним, передає «BBC».

Згідно з планом, прийомним батькам нададуть доступ до бази даних дітей, щоб вони змогли отримати інформацію про них. Таким чином, вони будуть відігравати більш активну роль у виборі дитини, пише The Times. Раніше відповідної практики перегляду списків не було, і для того, щоб впровадити нововведення, доведеться змінити законодавство.

Крім того, щоб краще познайомитися з дітьми, потенційні усиновителі зможуть отримати відгули на роботі. Прийнятих у сім'ї дітей молодше двох років можна буде до 15 годин на тиждень відправляти в ясла безкоштовно.

Уряд також розробляє інші можливості допомоги сім'ям з усиновленими дітьми, виділивши їм певну суму на певні цілі. Зокрема, їм можуть надати кошти на оплату, наприклад, курсів для батьків.

У 2011 році у Великобританії були прийняті у сім'ї три тисячі дітей, у 2012 році - чотири тисячі. Ще чотири тисячі дітей зараз чекають усиновлення. Для прийомних батьків в країні вже діє низка пільг: зокрема, вони отримують такий же за тривалістю декретну відпустку, як і біологічні батьки, щоб мати можливість краще пізнати дитину.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

380