Закликати підписати договір про зону вільної торгівлі з ЄС сьогодні рівносильно самогубству. Про це написав у своєму блозі лідер громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук.

«Учора два народних депутата - «в.о. лідера опозиції» Яценюк і «в.о. віце-прем'єр» Тігіпко в унісон заявили про те, що Верховна Рада повинна своїм рішенням закріпити прагнення України до євроінтеграції. Після стандартного, як під копірку написаного, набору фраз: про якісний стрибок у поліпшенні законодавства, зміни у соціальній, політичній та економічній сферах і т.п. лушпиння, яким годують вже кілька років українців замість того, щоб зайнятися реальною соціально орієнтованою економікою, обидва політичні діячі закликали Верховну Раду прийняти рішення на користь нашого союзу з ЄС. Не дивно, що у цих пишномовних і нічим не підкріплених заявах були і слова про їхню підтримку, в тому числі вже нинішнім складом Верховної Ради», - зазначив Медведчук.

За його словами, тільки «зона вільної торгівлі з ЄС може одним махом добити нашу економіку. Закликати підписати такий договір сьогодні рівносильно самогубству». «Очевидно, що думка більшості українців ні Яценюком ні його колегою і однодумцем Тігіпком у розрахунок не береться. Наприклад, дані соцопитування Центру «Соціальний моніторинг» за 5-15 грудня п.р. говорять про те, що більшість громадян виступають за інтеграцію у рамках Єдиного економічного простору і Митного союзу з Росією, Білоруссю і Казахстаном», - вважає лідер громадського руху «Український вибір».

«Зайве у черговий раз нагадувати, що подібна одностайність, яку проявляють обидва депутати в питанні «прагнення до євроінтеграції» ніхто не заважав і не заважає їм втілити у життя зайнявшись реальними реформами економіки та законодавства - за європейськими стандартами. Але саме за допомогою таких панів українців багато років годують локшиною, приготовленою західними «кухарями», - пише Медведчук.

Він заявив парламентаріям, що «громадяни вже давно ситі вашими «реформами» і тим театром абсурду, яким сьогодні виступає наш парламент». «Я переконаний, що у разі прийняття рішень, які йдуть у розріз з думкою більшості українців, Верховна Рада втратить свою легітимність і дуже ризикує бути переобраною до кінця каденції. Тим більше, народ вже починає розуміти, що має конституційне право безпосередньо керувати країною без таких ось «посередників», - додав Медведчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

396