Кабінет Міністрів затвердив план заходів щодо посилення соціального захисту колишніх політичних в'язнів, репресованих та членів їхніх сімей на період до 2015 року.

Відповідне розпорядження №1052 Уряд прийняв на засіданні 19 грудня 2012 року, текст його розміщеного на урядовому сайті.

План, зокрема, передбачає проведення моніторингу виконання законодавства з питань соцзахисту колишніх політичних в'язнів, репресованих та членів їхніх сімей.

Відповідні органи місцевої влади зобов'язані поцікавитися матеріально-побутовими умовами проживання цих громадян і надати допомогу, тим, хто її потребує.

План також передбачає диспансеризацію колишніх політв'язнів і репресованих, надання необхідної медичної допомоги та забезпечення лікування у закладах охорони здоров'я, а також забезпечення інвалідів внаслідок репресій санаторно-курортними путівками.

Крім того, мають бути надані соціальні послуги одиноким колишнім політичним в'язням, репресованим і членам їхніх сімей, які є громадянами похилого віку або інвалідами, з урахуванням вимог Закону України «Про соціальні послуги».

Протягом вказаного періоду також буде продовжена робота щодо забезпечення колишніх політв'язнів і репресованих, які є інвалідами внаслідок репресій, автомобілями, а також вживатимуться заходи для поліпшення житлових умов реабілітованих громадян, які цього потребують.

Разом з тим, Рада міністрів АРК, обласні, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації мають розробити та затвердити до 29 грудня 2012 регіональні плани заходів щодо посилення соціального захисту колишніх політичних в'язнів, репресованих та членів їхніх сімей на період до 2015 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

333