Для раціонального використання коштів Уряд надав додаткові державні гарантії з метою залучення коштів для фінансування будівництва доріг, зробивши відповідний перерозподіл у зв'язку із закінченням бюджетного року, повідомили у прес-службі Міністерства фінансів.

Згідно з Бюджетним кодексом України, бюджетний період починається 1 січня і закінчується 31 грудня того ж року. Щорічно приймається Закон України «Про державний бюджет України», а також постанови Кабінету Міністрів України на реалізацію відповідних статей, що регламентують порядок надання гарантій та використання коштів.

Зокрема, на реалізацію статті 6 Закону України «Про державний бюджет України на 2012 рік» було прийнято 6 постанов Уряду за відповідними напрямами надання державних гарантій. У зв'язку із закінченням бюджетного року деякі проекти не були реалізовані в повному обсязі. Внаслідок цього Урядом було прийнято постанову від 21 грудня 2012 №1178 «Деякі питання надання державних гарантій у 2012 році».

Нею передбачено збільшення можливого обсягу надання державних гарантій за позикам Укравтодору до 17,4 млрд.грн. за рахунок перерозподілу невикористаного залишку.

Залучення цих коштів дозволить виконати додатковий обсяг робіт з будівництва та реконструкції автомобільних доріг. Із них 2,25 млрд.грн. передбачається направити на будівництво автотранспортної магістралі через Дніпро у Запоріжжі.

Таким чином, Державне агентство автомобільних доріг отримає можливість здійснити позики під державні гарантії. Ці кошти необхідні для виконання зобов'язань, що виникають у зв'язку з фінансуванням об'єктів будівництва, реконструкції та капітального ремонту автомобільних доріг, придбанням дорожньої техніки і устаткування.

У наступному році, відповідно до статті 6 Закону України «Про Державний бюджет на 2013 рік», встановлено відповідні напрями надання державних гарантій. У тому числі, держгарантії передбачено і за зобов'язаннями суб'єктів господарювання, об'єкти державної власності яких належать до сфери управління Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України. Вони здійснюють реалізацію національних проектів, у тому числі і будівництво LNG терміналу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231