Пропонуємо Вам вибрані цитати українських політиків з 14 по 21 грудня.

«Замість того щоб скиглити, вийшов з під'їзду, розчистив свою дорогу, щоб вона не перетворилася на перешкоду», - прем'єр-міністр Микола Азаров закликав українців допомогти державі впоратися з наслідками негоди.

«Ваш високий професіоналізм, сумлінність і розсудливість забезпечили вам по праву гідне місце у когорті найяскравіших політиків нашої країни», - Президент України Віктор Янукович привітав прем'єр-міністра Миколу Азарова з 65-річчям.

«У Верховній Раді ці курилки повинні бути закриті. Ось така позитивна новина для народних депутатів», - регіонал Юрій Мірошниченко про те, що у зв'язку із забороною куріння у громадських місцях кімнати для куріння у Верховній Раді закриють.

«Я просив би дати можливість усім депутатам виступати, якщо вони бажають, у тому числі і російською мовою. Якщо цього не буде, то ми не дамо нікому виступати з цієї трибуни», - регіонал Сергій Тігіпко про те, що його політична сила не дасть виступати з трибуни ВР, якщо у парламентаріїв не буде можливості говорити російською мовою.

«Таке свавілля абсолютно неприйнятне. Самовільно, не ставлячи до відома, переклеїли таблички і пересадили депутатів», - нардеп Володимир Литвин заявив, що позафракційних депутатів пересадили у сесійній залі без їхнього відома.

«Ніякого пхикання, ніякого бурчання я ніколи не допускав і не допущу», - прем'єр-міністр України Микола Азаров упевнений, що новий уряд після створення повинен працювати як єдина команда.

«Якщо ми поки не можемо побороти російськомовну окупацію, то задіємо всі можливі методи, щоб у стінах вищого законодавчого органу України не звучала мова окупації», - нардеп від фракції «Свобода» Ірина Фаріон про те, що її однопартійці зроблять все, щоб у сесійній залі Верховної Ради депутати не виступали російською мовою.

«Я думаю, що кожен депутат уже розуміє, що потрібно приходити працювати. Але не цілий тиждень. Якщо буде один день на тиждень, то всі б із задоволенням приходили», - регіонал Володимир Макеєнко пропонує скоротити кількість пленарних днів.

«Я з повагою ставлюся до Володимира Рибака, проте у такому поважному віці він повинен займатися онуками, вирощувати огірки та помідори на дачі. Його час, як і час Азарова, пройшов», - нардеп Олег Ляшко про голову ВР Володимира Рибака.

«Бійців у нас у парламенті багато, більше, ніж було у попередньому парламенті, але самогубців я не помітив», - прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає, що між парламентськими силами можливий компроміс.

«Якщо він цього не зробить, то нехай іде і курить бамбук, а не керує фракцією», - нардеп Віктор Балога вважає, що лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк повинен забрати мандати у Табалових.

«Мені приємно, що ми такі, якими ми є. Ми не стали іншими. Ні в кого немає крил, ні в кого немає німба над головою», - заступник голови ВР Руслан Кошулинський про нардепів із ВО «Свобода».

«Хороший лікар важить у суспільстві набагато більше, ніж не дуже хороший міністр», - прем'єр-міністр Микола Азаров радить студентам-медикам зосередитися на своїй спеціальності, а не думати про адміністративну роботу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

829