Допуск грузинської сільгосппродукції і вина на російський ринок в політичному плані вирішене, заявив журналістам перший заступник міністра закордонних справ Росії Андрій Денисов.

Росспоживнагляд заборонив ввезення на російський ринок грузинських вин і мінеральної води «Боржомі» навесні 2006 року. Це сталося після загострення грузинсько-російських відносин, офіційною причиною заборони було названо низьку якість грузинської продукції.

«Наскільки я знаю, питання, що стосується санітарного контролю, перевірки якості, допуску продукції за санітарними показниками, у політичному плані вирішене. Залишилися тільки суто технічні процедури, які потребують оформлення, як і з будь-якою іншою країною. Ринок у нас для цього відкритий, напевно, покупці для грузинської продукції знайдуться, від «Боржомі» ми поки не відвикли», - сказав він, передає РІА «Новости».

Представник МЗС також зазначив, що ніякого додаткового моніторингу продукції із Грузії Росспоживнагляд не планує. «Я не фахівець у цій галузі, але я ніколи не чув про необхідність введення якогось особливого порядку і контролю. Крім того, після приєднання до СОТ, на що, до речі, дала згоду Грузія, яка вступила туди раніше, ніж Росія, у нас є порядок, який передбачений нашими угодами та зобов'язаннями», - додав дипломат.

Президент РФ Володимир Путін у ході прес-конференції у четвер заявив, що Росія виконає свої зобов'язання у рамках СОТ щодо допуску на ринок грузинських товарів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

315