Завдяки серійному виробництву літаків АН-70, АН-148, АН-158 Державне підприємство «Антонов» за останні два роки створило 1,5 тис. нових робочих місць. Про це заявив віце-президент, директор філії ДП «Антонов» «Серійний завод «Антонов» Микола Підгребельний під час ознайомлення прем'єр-міністра України Миколи Азарова з ходом серійного виробництва літака АН-70 на ДП «Антонов».

«За останні два роки взяли 1,5 тисячі робітників. І це не межа. Ми плануємо у 2013-2014 роках прийняти ще не менше тисячі робочих», - сказав він, повідомляє прес-служба Кабміну.

Підгребельний додав, що завдяки серійному виробництву літаків робітники вчасно отримують заробітну плату, яка постійно зростає.

У свою чергу, Азаров зазначив, що Україна боролась за серійне виробництво АН-70 з 1993 року: «І ось, нарешті, перший серійний фюзеляж викочується на оснастку. Це дійсно радісна подія для нас». Він підкреслив, що АН-70 має великий ринок, і в авіатранспорті такого типу є велика потреба.

«За цей важкий період ми витримали конкуренцію з найбільшими літакобудівними корпораціями, і поки ми випереджаємо їх з точки зору виходу на ринок серійного літака АН-70. За своїми параметрами та можливості транспортування будь-яких вантажів і механізмів, у тому числі військової техніки, він залишається поза конкуренцією, і на нього є величезний попит. А якщо є попит, значить, буде і робота», - сказав Азаров.

Він зазначив, що АН-70 - це один із прикладів плідної коопераційного співробітництва з РФ.
Раніше Азаров заявив, що Україна повинна повернути собі славу авіаційної держави і поставити крапку в історії створення серійного літака Ан-70.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

769