Білорусь поділяє позицію України щодо порушення процедури при ухваленні рішень у рамках Кіотського протоколу на 18-й Конференції сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату та 8-ї Зустрічі сторін Кіотського протоколу, які проходили в місті Доха (Катар).

Про це повідомляється на офіційному сайті міністерства закордонних справ Білорусі з посиланням на начальника управління інформації-прес-секретаря МЗС Андрія Савіних.
«Підсумки конференції у Досі викликають наше занепокоєння. Ми поділяємо позицію Росії і України, що у ході конференції мали місце порушення процедури. Вважаємо, що прийняті рішення істотно змінюють правила імплементації Кіотського протоколу», - сказав Савіних, передає «УНІАН».

За його словами, ситуація вимагає адекватного реагування, продуманих і зважених дій, у тому числі в контексті інтересів нашої країни.

«Ми надаємо першорядне значення міжнародному співробітництву, спрямованому на боротьбу зі зміною клімату. Ми зацікавлені у збалансованих і ефективних багатосторонніх кліматичних механізмах, що відповідають інтересам всіх держав, включаючи країни з перехідною економікою», - підкреслив Савіних.

Як раніше повідомляв ForUm, в.о. міністра екології та природних ресурсів України Едуард Ставицький заявив, що Україна взяла на себе зобов'язання до 2020 року скоротити викиди парникових газів на 24% у порівнянні з 1990 роком.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

305