Влада Нідерландів заарештувала яхту, побудовану для засновника компанії Apple Стіва Джобса, через скарги дизайнера судна Філіпа Старка, який вважає, що замовники йому винні три мільйони євро, передає у п'ятницю агентство Рейтер.

Яхта Venus («Венера»), загальна вартість якої складає сто мільйонів євро, була спроектована спільно самим Джобсом, який помер у минулому році, і відомим дизайнером-мінімалістом Філіпом Старком. Її довжина становить 80 метрів, корпус судна зроблений з алюмінію, а ілюмінатори - зі скла, яке раніше Apple застосовувала для своєї продукції, передають РІА «Новости».

 
 
Юрист, який представляє компанію Старка Ubik, заявив агентству, що винагорода за розробку дизайну яхти становила дев'ять мільйонів євро, однак їхній клієнт отримав тільки дві третини цієї суми. Він додав, що судно було конфісковане у середу ввечері в порту Амстердама і залишиться там, поки розпорядники стану Джобса не виплатять передбачуваний борг. Адвокати сім'ї Джобса поки не коментують ситуацію, що склалася.

Засновник компанії Apple Джобс помер у 2011 році. Яхта Venus була спущена на воду наприкінці жовтня поточного року. На цій церемонії були присутні вдова Стіва Джобса Лорен Пауелл і діти Рід, Ів та Ерін. Сім'я Джобса подарувала по пристрою iPod Shuffle кожному з персоналу компанії Koninklijke De Vries, який брав участь у створенні судна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

232