У ході проведення прокурорської перевірки було виявлено порушення прав дітей, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, на своєчасне одержання їхніми сім'ями компенсаційних виплат на безкоштовне харчування, повідомляє відділ зв'язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

У ГПУ зазначили, що Міністерством соціальної політики України не було забезпечене фінансування щомісячної грошової допомоги та компенсаційних виплат на харчування дітей, які не відвідують дитячі дошкільні навчальні заклади і не харчуються у загальноосвітніх школах.

Найбільша заборгованість щодо таких компенсаційних виплат сім'ям з дітьми утворилася (майже 33 млн грн) в АР Крим, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Київській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Херсонській, Хмельницькій та Чернівецькій областях, де проживає понад 220 тис. дітей цієї категорії.

На вимогу Генеральної прокуратури України Міністерством соціальної політики 13 грудня Головне управління праці та соціального захисту населення регіонів перераховано 58,4 млн грн заборгованості для здійснення компенсаційних виплат на харчування дітей та додатково 12,3 млн грн на проведення поточних виплат.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

262