Севастопольський плавець-марафонець, рекордсмен Книги рекордів України Олег Софяник здійснив два запливи у протоці Босфор - на 20 і 3 кілометри.

Як повідомив голова громадської організації «Об'єднання підтримки і розвитку молоді та спорту у Севастополі» Олександр Синявський, 13 грудня Софяник проплив 20 км у Босфорі - від району Анадолуфенер до району Ускюдар.

Спортсмен пройшов дистанцію за 5 годин 17 хвилин стилем батерфляй, при дуже сильному попутному плині (15-18 км на годину). Цю дистанцію разом з севастопольським марафонцем пройшов також плавець із Черкас Анатолій В’ялець, який плив вільним стилем, у гідрокостюмі, повідомляє «УНІАН».

15 грудня Софяник здійснив заплив на 3 кілометри військово-грузинським стилем (із зв'язаними руками і ногами) від європейської частини міста до азіатської.

Як розповів журналіст Роман Черненко, який раніше також брав участь разом з Софяником у декількох марафонських запливах, на цій дистанції плавця також супроводжував і страхував В’ялець.

Спортсмени стартували від набережної району Арнаутку (Албанська село) у супроводі катера, який найняв для супроводу турецький плавець і бізнесмен Айхан Касап.

Через 1 годину 57 хвилин, подолавши 3 кілометри (з урахуванням зносу течією), при температурі води 15-16 градусів, плавці фінішували біля набережної Белербей (азіатська частина Стамбула).

Софяник здійснив вже більше 50 марафонських запливів, найдовший із яких - через Південно-Китайське море (350 км). Перепливав також Середземне море, Мармурове море, протоку Босфор (вздовж і поперек разом з журналістом Романом Черненком), протоку Дарданелли, плавав із Туреччини до Кіпру і назад. Здійснював марафонські запливи на відстань до 100 км уздовж берегів Криму. Відомий також запливами у холодній воді в зимовий час. Не визнає плавальних басейнів і тренується круглий рік у морі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

419