Екс-наставник молодіжної збірної України Павло Яковенко розповів, що головною причиною його звільнення стали розбіжності з керівництвом Федерації футболу України.

«У мене відбулася зустріч з Анатолієм Коньковим (президент ФФУ, - ред.), на якій ми обговорили перспективи підготовки команди до нового відбірного циклу. Йшлося і про Кубок Співдружності, і про селекційні збори, про товариські поєдинки. І під час цієї розмови я зрозумів, що ми не знаходимо спільної мови. Адже, щоб працювати плідно, президент і тренер повинні бути однодумцями. Цього разу такого не відбулося, тому я вирішив написати заяву про відхід, а глава федерації її прийняв», - сказав Яковенко, слова якого наводить «football.ua».

Також тренер прокоментував заяву віце-президента ФФУ Сергія Стороженка про те, що його звільнили «за відсутність належних результатів». «А що тут коментувати? Потрібно спочатку дізнатися, що мається на увазі під словом «результат». Адже ми не Іспанія і не Бразилія. Якщо, наприклад, говорити про кількість футболістів, підготовлених для головної команди країни, то тут все на виду. Якщо брати спортивну складову, то, напевно, тоді потрібно запитати, чому група провідних гравців «молодіжки» під час ключового матчу всього відбіркового циклу знаходилася на лавці запасних національної збірної», - підкреслив тренер.

Нагадаємо, 19 грудня стало відомо, що контракт ФФУ зі старшим тренером молодіжної збірної команди України U-21 Павлом Яковенком офіційно розірваний за згодою сторін. Таким чином, на сьогоднішній день без тренерів залишаються національна та молодіжна збірні країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215