Різдвяні канікули в деяких школах американського штату Мічіган почалися на один-два дні раніше ніж зазвичай через побоювання спалаху насильства серед школярів, пов'язаного з чутками про настання 21 грудня кінця світу. Про це пише газета USA Today з посиланням на місцеві ЗМІ.

Керівництво навчальних закладів округів Дженесі, Лапіра та інших, дізнавшись про поширені чутки про нібито можливий спалах насильства в школах Мічигану на цьому тижні, ухвалило рішення відправити школярів на канікули, починаючи з минулого четверга, а не з суботи, як було заплановано за розкладом. У деяких інших школах канікули розпочнуться в п'ятницю. При цьому ніяких конкретних підтверджень існування загрози для учнів адміністрація не має в своєму розпорядженні, заходи були вжиті з метою обережності, повідомляє РІА «Новини».

За інформацією видання, причиною для занепокоєння також послужили недавні події в початковій школі «Сенді Хук» в місті Ньютаун штату Коннектикут, де 20-річний Адам Ланза влаштував криваву бійню, застреливши 27 чоловік, з яких 20 - діти у віці від п'яти до десяти років .

Дату 21 грудня 2012 р. багато хто вважає днем ​​так званого кінця світу за прогнозами стародавніх майя. Майя вважали, що цього дня відбудеться закінчення циклу довгого рахунку Ери П'ятого Сонця. На цій даті календар обривається, що дало песимістам підстави вважати, ніби стародавні майя таким чином передбачили кінець світу. Більшість вчених заявляє, що ні про який кінець світу мови в прогнозах майя не йшло.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

262