Президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що не потребує особистої охорони, коментуючи інцидент в Кутаїсі, коли його кортеж закидали камінням учасники акції, які вимагали дострокової відставки глави держави.

«Поліція вибачалася вчора, оскільки у них було доручення... дати можливість активістам конкретної партії зробити з президентом що-небудь. Вчора вони (активісти) побачили, що нічого у них не вийшло, і тепер до парламенту вносять закон про позбавлення президента особистої охорони. Так нехай забирають охорону! Вона потрібна тому, хто цей закон вносить», - заявив Саакашвілі в прямому ефірі телекомпанії «Руставі-2» в четвер, додавши, що йому немає необхідності захищатися від свого народу, передають РІА «Новости».

У Кутаїсі в середу сталася бійка між депутатами від пропрезидентського «Єдиного нацруху» і прихильниками «Грузинської мрії», які проводили акцію біля місцевого офісу «ЄНР». З офісу Саакашвілі, який зустрічався з депутатами, вивела охорона, проте на вулиці натовп закидав камінням президентський кортеж.

Прем'єр-міністр Бідзіна Іванішвілі, коментуючи напад на президентський кортеж в Кутаїсі, закликав правоохоронні органи «своєчасно розслідувати інцидент».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

465