Папа римський Бенедикт XVI видав у четвер декрет, який робить можливою в подальшому беатифікацію одного зі своїх попередників Павла VI, повідомили у Ватикані.

У декреті говориться, що Павло VI володіє багатьма достоїнствами, які в подальшому зроблять можливим його зарахування до лику блаженних.

Павло VI (Джованні Баттіста Монтіні) у період свого правління з 1963 по 1978 рік вирішив низку важливих питань, що стосуються реформ у католицькій церкві.

Декрет про «героїчні доблесті» означає, що Павло VI вів зразкове життя християнина. Щоб зарахувати його до лику блаженних, потрібно підтвердження зробленого ним одного дива, а для зарахування до лику святих - ще одного.

Павло VI під час свого папства стежив за виданням документів Другого ватиканського собору, за підсумками якого були внесені значні зміни в католицьку церковну службу - наприклад, була дозволена меса на національних мовах. Він видав низку енциклік, у тому числі «Humanae Vitae», що засуджує контрацепцію, передає «Lenta.ru».

Крім того, Павло VI активно виступав за контакти Римської католицької церкви з іншими православними церквами і став першим папою Римським, який відвідав усі п'ять континентів.
 
Останнім з пап Римських, зарахованих до лику блаженних, став Іван Павло II. Він був беатифікований у травні 2011 року.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

247