В Адміністрації Президента України заявляють, що дія Кримінального процесуального кодексу призупинятися не буде. Про це на брифінгу сказав радник Президента України, керівник головного управління з питань судоустрою Адміністрації Президента України Андрій Портнов.

«Хочу заспокоїти наших опонентів: зупинення, призупинення чи перенесення в часі Кримінального процесуального кодексу не буде», - заявив він.

За словами Портнова, існує багато спекуляцій і маніпулятивної інформації щодо норм нового КПК, передає «УНІАН».

Зокрема, зазначив радник Президента, не відповідають дійсності повідомлення, що нібито після набуття чинності цього КПК громадянам потрібно завжди при собі мати паспорт. Також не відповідає дійсності те, що сьогодні правоохоронні органи можуть проводити обшуки без дозволу суду.

Він підкреслив, що на сьогоднішній день УПК працює в повному обсязі, і в ньому немає жодної норми, яку б неможливо було виконувати.

«Якщо відкинути всю дезінформацію щодо нового кодексу, то перший місяць його роботи, незважаючи на негативні прогнози, не призвів до жодної системної помилки, і ми вважаємо, що Кримінальний процесуальний кодекс працює у повному обсязі і є найбільш успішним документом у сфері кримінального провадження України», - сказав Портнов.

За його словами, в Україну вже звертаються інші держави з проханням поділитися досвідом зодо реформування кримінальної юстиції.

Як раніше повідомляв ForUm, новий Кримінальний процесуальний кодекс набув чинності 20 листопада - через 6 місяців після його опублікування.

Раніше радник Президента України, керівник головного управління з питань судоустрою Адміністрації Президента України Андрій Портнов назвав дезінформацією повідомлення ЗМІ про те, що згідно з новим Кримінальним процесуальним кодексом громадяни зобов'язані носити з собою паспорт 24 години на добу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

382