17 грудня 2012 року Кабінет Міністрів України на своєму засіданні схвалив проект Указу Президента України «Про призначення стипендій Президента України для видатним спортсменам і тренерам України з олімпійських видів спорту».

Метою прийняття проекту Указу Президента України є заохочення досягнень видатних спортсменів та тренерів України за результатами виступу на ХХХ літніх Олімпійських іграх, чемпіонатах світу з біатлону, чемпіонатах Європи з біатлону, боротьби вільної, веслуванні академічному, спортивної гімнастики, дзюдо, легкої атлетики, плавання, синхронного плавання, стрибків у воду, сучасного п'ятиборства.

Прийняття цього акту дасть можливість підтримати спортсменів, досягнення яких вплинули на формування позитивного іміджу України та зростання її авторитету у світовому співтоваристві, забезпечити їхній соціальний захист. Це сприятиме запобіганню відтоку кращих спортсменів і тренерів за межі України та активізації роботи з пошуку нових спортивних талантів.

Стипендії Президента України чемпіонам і призерам Олімпійських ігор, чемпіонатів світу, чемпіонатів Європи та їхнім тренерам будуть надаватися поіменно, із визначенням суми винагороди та спортивного результату, на який стипендія призначається.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

468