У Дніпропетровську засуджено трьох співробітників охоронної фірми, які незаконно збували і встановлювали пристрої негласного аудіо-відео контролю.

Як повідомляє прес-центр СБУ, набув чинності вирок Кіровського районного суду Дніпропетровська за кримінальною справою, яку було порушено і розслідувано у відношенні трьох місцевих жителів, які займалися незаконним збутом і встановленням в офісних приміщеннях спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, заборонених для продажу і використання в Україні.

«Зловмисники, діючи під прикриттям фірми, яка спеціалізується на встановленні систем охоронно-пожежної сигналізації та відеоспостереження, брали і виконували замовлення з монтажу та обладнанню приміщень засобами негласного аудіо-відео контролю», - йдеться у повідомленні.

У березні ц.р. співробітники СБУ затримали трьох працівників приватної охоронної структури «на гарячому», під час монтажу і налаштування спецтехніки, в офісі приватної юридичної фірми.

Згідно з висновками Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБУ, вилучені пристрої є спеціальними технічними засобами негласного отримання інформації, мають функції прихованого аудіозапису і підлягають обов'язковому ліцензуванню.

Вироком суду правопорушники визнані винними у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.359 (незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації) Кримінального кодексу України. Їм призначене покарання від п'яти до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном від трьох до двох років. За рішенням суду вилучена спецтехніка підлягає знищенню.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

299