Асоціація польських журналістів (SPD) присудила антинагороду «Гієни року» ведучим радіостанції Eska Rock Кубі Воєвудському та Міхалу Фігурському за їхні образливі висловлювання на адресу українок у червні цього року.

Про це «УНІАН» повідомили у прес-службі асоціації, зазначивши, що обидва ведучих були номіновані на цю «нагороду» ще у червні.
SPD, аргументуючи присудження «антинагороди» популярним у Польщі ведучим, зазначила, що вони знехтували журналістською етикою та загальноприйнятими моральними нормами.

Програма Poranny WF, у якій прозвучали образливі вислови про українок, визнана такою, «яка замість того, щоб служити людям, принижує їх».

Нагадаємо, висловлювання Воєвудського і Фігурського про українок у їхній сатиричної програмі Poranny WF викликали дипломатичний скандал між Україною і Польщею, які у червні разом приймали матчі Євро-2012. Ведучі та керівництво радіостанції Eska Rock заявляли, що автори насправді не хотіли образити українок, а лише «висміяти стереотипи деяких поляків», які «заздрили» українцям за кращу гру українських футболістів.

Через загострення скандалу і загрозу втрати ліцензії на радіомовлення радіостанція закрила цю програму і звільнила ведучих, а прокуратура офіційно порушила справу за дискримінаційні висловлювання. У листопаді справу проти Воєвудського і Фігурського передано в один із судів Варшави.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

657