Глава підгрупи фракції «Єдиної Росії» В'ячеслав Тимченко пояснив ситуацію навколо смерті депутата В'ячеслава Осипова, який формально встиг проголосувати за частину поправок до законопроекту про заборону на усиновлення американцями російських дітей-сиріт.

Згідно з інформацією, яку опублікував депутат від «Справедливої ​​ Росії» Дмитро Гудков, навпроти прізвища Осипова стояв знак плюс у списку результатів голосування щодо поправок, що відбулося о 16:21 за московським часом.

Як пояснив Тимченко, Осипов відчув себе зле напередодні і передав право голосування соратникам по партії. «О 16:24, коли мені повідомили про його смерть, я підійшов до столу Осипова і вилучив його картку», - розповів єдинорос.

Про смерть Осипова під час засідання 19 грудня 2012 року офіційно оголосив спікер Держдуми Сергій Наришкін.

У ході пленарного засідання у середу Держдума схвалила у другому читанні законопроект, задуманий як відповідь на американський «закон Магнітського». Названий єдиноросами «законом імені Діми Яковлєва», проект передбачає заборону на усиновлення російських дітей-сиріт іноземцями, а також роботу на території Росії політичних некомерційних організацій, що отримують фінансування з-за кордону.

За матеріалами РІА «Новости», «Лента.ру»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

361