Президент США Барак Обама підтримає законопроект про відновлення заборони на штурмову зброю. З такою заявою у вівторок, 18 грудня, виступив офіційний представник Білого дому Джей Карні.

За словами Карні, президент США має намір підтримати законопроект про відновлення заборони на напівавтоматичну зброю, підготовкою якої займається сенатор-демократ Дайен Файнстін. Свій законопроект Файнстін має намір винести на розгляд обох палат Конгресу США у січні 2013 року. Мова йде про відновлення заборони на доступ до «штурмової» напівавтоматичної зброї, яка діяла з 1994 по 2004 роки. За словами Файнстін, під заборону потраплять близько 100 найменувань такої зброї.

Крім того, заявив офіційний представник Білого дому, Обама виступає за введення заборони на продаж збройових обойм, в які входять більше десяти патронів, і припинення практики продажу зброї приватними особами, які не мають на це особливого дозволу, передає «Lenta.ru».

Дискусія про обмеження доступу громадян до вогнепальної зброї розгорнулася в США з новою силою після вбивства 14 грудня 27 осіб у місті Ньютаун, штат Коннектикут. 20 дітей і 7 дорослих вбив 20-річний місцевий житель Адам Ленза, використовуючи зброю, якою на легальних підставах володіла його мати.

Петицію з вимогою обмежити доступ до зброї, розміщену на сайті президента США, за чотири дні підписали більше 183 тисяч чоловік.

Обама і раніше виступав на підтримку відновлення заборони на штурмову зброю, однак під час свого першого президентського терміну не вжив якихось помітних кроків у цьому напрямі.

Обговорення планів щодо введення заборони на штурмову зброю спровокувало різке зростання попиту на неї. Особливою популярністю у покупців користуються гвинтівки AR-15, одну з яких використовував Ленза. Експерти вважають, що зростання продажів пов'язане в першу чергу з тим, що покупці намагаються придбати таку зброю до того, як вона потрапить під заборону.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

277