Президент Іраку Джаляль Талабані, який раніше сьогодні був госпіталізований до лікарні м. Багдада для надання «невідкладної медичної допомоги», живий, і його стан стабілізувався. Таку заяву зробив глава МЗС Іраку Хошияр Зібарі, передає телеканал Al Arabiya.

Таким чином, Зібарі спростував повідомлення про смерть 79-річного президента після інсульту, що з'явилися в ЗМІ. Нагадаємо, іракське телебачення Baghdad TV повідомило, що Талабані помер.

Раніше сьогодні адміністрація президента підтвердила, що Талабані поступив до лікарні сьогодні вночі «у зв'язку з різким погіршенням здоров'я через втому».

Неофіційні джерела стверджували, що президент переніс інсульт.

Талабані в останні роки відчуває проблеми зі здоров'ям і вже не раз проходив лікування за кордоном. У 2007 р. Президент лікувався від зневоднення і виснаження в Йорданії, у 2008 р. - переніс операцію на серці в США, передає «РБК».

Талабані став першим іракським президентом курдського походження. Він обіймає цю посаду з 2005 р. і, незважаючи на те, що посада президента в Іраку носить більшою мірою церемоніальний характер, не раз виступав посередником у конфліктах іракських етнічних груп і релігійних сект.

Незважаючи на те, що у 2009 р. Талабані оголосив про намір вийти на пенсію, через рік він був переобраний на посаді президента Іраку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217