Міністр екології та природних ресурсів України Едуард Ставицький заявив, що Україна розраховує на співпрацю з Росією в питанні оздоровлення басейну річки Сіверський Донець, повідомили в прес-службі Мінприроди.

Про це Ставицький сказав під час погоджувальної наради за участю представників Донецької, Харківської, Луганської областей, а також Ростовської, Білгородської областей Російської Федерації про механізми реалізації заходів з оздоровлення басейну річки Сіверський Донець.

«Унікальність цієї річки в тому, що вона є однією з головних водних артерій Донецької, Луганської та Харківської областей України, а також Бєлгородської та Ростовської областей Росії. Річковий басейн Сіверського Дінця майже рівномірно розподілений між Україною та Росією», - сказав Ставицький.

За його словами, характерними ознаками Сіверського Донця є велика кількість водозабірних споруд і вагомі обсяги скидання шахтних вод, також значне водоспоживання супроводжується відповідним водовідведенням, а потужність очисних споруд, з яких в річку скидають зворотні води, становить понад 2,6 млн. м куб - всі ці чинники обумовлюють значний негативний вплив на якісні характеристики всього басейну річки.

«Вже найближчим часом, у тому числі завдяки сьогоднішній нараді, ми остаточно визначимося з формами і змістом програми й ухвалимо узгоджене рішення», - додав міністр.

Учасники наради розглянули питання про заходи щодо оздоровлення басейну р. Сіверський Донець; оздоровлення та використання водних ресурсів р. Сіверський Донець на прикордонних територіях Бєлгородської та Ростовської областей РФ; основні пріоритети і напрями державної політики щодо оздоровлення і раціонального використання природних ресурсів р. Сіверський Донець.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

295