Ужгород став першим містом в Україні, куди прибув Віфлеємський вогонь миру.

Про це повідомив голова Закарпатського обласного центру Пласта, координатор міжнародної акції «Віфлеємський вогонь миру» в Ужгороді Андрій Ребрик на прес-конференції сьогодні.

«Цього року Віфлеємський вогонь миру прибув до України п'ятнадцятий раз і буде доступний у різних населених пунктах. Ужгород став першим», - сказав Ребрик.

За його словами, символ миру поширять і серед тих, хто святкуватиме Різдво не вдома, - у лікарнях, притулках, дитячих будинках, будинках пристарілих, військових і пожежних частинах і навіть СІЗО.

Ребрик зазначив, що акція крім внутрішнього має ще й міжнародний напрямок, суть якого полягає в тому, щоб показати єдність українських людей, в якому б куточку світу вони не проживали. За його словами, цього року вперше відбудеться передача вогню в Росію, передає «Укрінформ».

«Зрештою, чи не на Різдво ми можемо позбутися від постійних суперечок, хто краще, і почати святу вечерю із запалювання вогню і молитви. Це той вогонь, який потім горітиме в серцях», - зазначив координатор акції в Ужгороді.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

296