МЗС України не коментує ситуацію про викрадену сирійськими повстанцями громадянку України Анхар Кочнєву.

Про це «УНІАН» сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

Він зазначив, що обставини, в яких знаходиться Кочнєва, представляють реальну загрозу її життю. «У таких умовах будь-який коментар, як уже показав досвід, може тільки погіршити ситуацію, тому МЗС вважає за необхідне не коментувати її в деталях», - сказав Волошин.

«Одне необережно сказане слово може дійсно коштувати їй життя, а, можливо, і створити загрозу для інших громадян України. Вже був приклад минулого тижня, коли наш коментар став причиною для погроз на адресу громадян України з боку сирійських повстанців», - додав Волошин.

Як повідомлялося раніше, сирійські повстанці відклали страту українки Кочнєвої і заявили, що українська сторона відмовляється від переговорів.

Кочнєву викрали бойовики основного сирійського опозиційного воєнізованого угруповання, яке іменує себе підрозділом Вільної сирійської армії.

8 листопада у Facebook з'явилося відеозвернення Кочнєвої з проханням виконати вимоги викрадачів. Однак про вимоги заручниця не повідомила.

Пізніше в ЗМІ з'явилася інформація, що сирійські повстанці вимагають за викрадену українку 50 млн доларів і погрожують стратити Кочнєву 13 грудня, якщо до цього часу не отримають викуп. У другому зверненні, опублікованому 28 листопада, журналістка заявила, що прибула до Сирії за завданням російських спецслужб, займаючись перекладом переговорів одного з російських офіцерів з його сирійськими колегами.

У МЗС України запевняють, що вживають всебічні заходи для звільнення Кочнєвої.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

258