Лідер громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук у своєму блозі в соціальній мережі «Livejournal» звернувся до політиків і журналістів з вимогою припинити під приводом кампанії проти Закону про референдум поширювати міфи про дурість українського народу.

«Після прийняття Закону про референдум у ЗМІ розпочалася шалена інформаційна кампанія під гаслом «Народ дурний, темний і не дозрів до референдумів». Причому ті, хто таку кампанію веде, самих себе до темних і дурних не відносять», - йдеться у блозі.

«Терпіння народу не безмежне, - переконаний Медвдечук. - Якщо наші «розумні» політики, які роками не в змозі вирішити жодної проблеми в економіці та гуманітарній сфері, не змінять риторику - люди змусять їх зробити це. Але такий вирок буде остаточним і безповоротним». На думку Медведчука, зараз у народу немає ніякої можливості бути почутим, що тільки провокує зайву напруженість у суспільстві. Автор блогу також висловив упевненість в тому, що «українці - одна із найбільш освічених націй у Європі та світі», і що нашому суспільству необхідно дати механізми реального народовладдя. Тоді дурість тих, «хто сьогодні дозволяє собі дивитися на народ зверхньо і з висоти свого статусу, стане очевидною для всіх».

При цьому лідер громадського руху нагадав, що до результатів референдуму 2000 року «політики повертаються при кожному зручному (для себе) випадку», і чомусь в цій ситуації не називають народ дурним.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

346