Президент Іраку Джаляль Талабані був госпіталізований цієї ночі. Медики діагностували інсульт, повідомляє агентство Ассошіейтед прес з посиланням на прес-секретаря іракського політика.

Наразі лікарі намагаються стабілізувати його стан. Вони ще не вирішили, буде Талабані лікуватися в Іраку чи його перевезуть за кордон.

Тим часом джерела агентства Рейтер в уряді країни повідомляють, що президент перебуває в «критичному, але стабільному стані», передає «ВВС».

Нагадаємо, в останні роки у Талабані часто виникали проблеми зі здоров'ям. У 2007 р. він проходив курс лікування в Йорданії від зневоднення і виснаження, а у 2008 р. переніс операцію на серці в США. За повідомленнями ЗМІ, Талабані щорічно проходить лікування в клініках Європи і США.

Зазначимо, що Талабані займає посаду президента Іраку з 2005 р. Зараз йому 79 років. Недавні зміни в Конституції країни зробили характер президентської посади церемоніальним, а виконавча влада знаходиться у прем'єра країни, однак Талабані залишається впливовою політичною фігурою як у себе на батьківщині, так і у відносинах з США.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

261