В Україні з початку року виявлено 1550 випадків сказу тварин, що на 470 випадків більше, ніж минулого року. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції заявив голова Державної ветеринарної та фітосанітарної служби Володимир Горжеєв.

Він також поінформував, що 135 випадків сказу було зафіксовано серед великої рогатої худоби, 438 - серед котів, 277 - серед собак. «Найбільше випадків серед червоних лисиць, які є основним джерелом захворювання - 591 випадок», - повідомив чиновник.

Як пояснив Горжеєв, така статистика пов'язана зі скороченням областей, в яких проводять імунізацію диких м'ясоїдних тварин. «Основним методом профілактики сказу на території України є оральна імунізація - відповідну вакцину розкидають з гелікоптера за визначеним маршрутом через певний час. Раніше ми таку роботу проводили в 16-ти областях, зараз, на жаль, через недофінансування протиепізоотичних заходів, це зроблено тільки в 6-ти областях», - зазначив він.

За словами Горжеєва жодного захворювання людини сказом зафіксовано не було. Він також підкреслив, що за цей період було зареєстровано 60 тисяч укусів людей тваринами.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

263