На боротьбу зі стихією влада Житомирської області виділяє 239 тисяч гривень з резервного фонду, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

В ОДА зазначили, що на території області сьогодні працює 11 тисяч км комунальних, 8 тисяч км доріг державного та регіонального значення. До робіт з очищення доріг вже залучено 127 бригад районних електромереж і використовується близько 435-ти одиниць спеціалізованої техніки.

За розпорядженням голови облдержадміністрації Сергія Рижука, протягом 10-ти днів боротьби зі стихією з резервного фонду обласного бюджету буде виділено 239 тис. грн. Втрати, які на сьогодні завдала стихія, з урахуванням паливно-мастильних матеріалів, становлять близько 5 млн грн. З державного бюджету на компенсацію витрат буде виділено 3,5 млн грн.

В ОДА підкреслили, що ще однією проблемою, яка потребує негайного вирішення, є розчистка сніжного покриву з дахів у місцях масового перебування людей. Перш за все, такі роботи будуть проводитися на спорудах соціально-культурного призначення, у лікарнях і навчальних закладах, державних установах.

У населених пунктах облаштовуються намети та пункти обігріву для жителів області, які не мають житла. Зараз складають певний реєстр таких осіб по районах. При цьому особлива увага приділятиметься збереженню життя та здоров'я бездомних в сільській місцевості, оскільки в містах і районних центрах ситуацію контролювати легше.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237