Кабінет Міністрів затвердив план заходів на період до 2017 року щодо реалізації концепції реформування системи фінансування та управління у науковій і науково-технічній діяльності.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації. Відповідне рішення прийнято на засіданні уряду 17 грудня.

Держнауки зазначає, що реалізація плану заходів спрямована, насамперед, на створення умов для підвищення ефективності використання державних коштів у сфері наукової і науково-технічної діяльності, а також залучення в цю сферу коштів приватного бізнесу.

Документом передбачається надання на конкурсній основі державної грантової підтримки прикладних наукових досліджень та науково-технічних розробок, спрямованих на створення перспективних новітніх технологій і високотехнологічної продукції.

Також передбачається удосконалення існуючих методів оцінки наукової та публікаційної діяльності з метою впровадження єдиної системи науково-метричного оцінювання, передають «Українські новини».

У рамках плану заходів будуть опрацьовуватися питання перспективного формування державного замовлення новітніх технологій на дворічний період з урахуванням прогнозних показників бюджету.

Планується вжити заходів щодо запровадження механізму участі бюджетних установ у створенні господарських товариств шляхом внесення до статутного капіталу права інтелектуальної власності.

Крім того, документ припускає удосконалення податкового законодавства в частині оподаткування операцій з проведення наукових досліджень і науково-технічних розробок за рахунок грантів міжнародних організацій, у тому числі щодо ввезення на територію України безкоштовно наданого наукового обладнання, а також щодо оподаткування ПДВ робіт з проведення наукових досліджень і науково-технічних розробок, які виконуються за рахунок коштів державного бюджету.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250