Притулки Києва в разі виникнення загрозливої ​​ситуації розраховані для розміщення в них тільки близько 1 млн чоловік. Про це повідомив сьогодні під час прямої телефонної лінії начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій столиці Віталій Пшеничний.

«Якщо говорити про те, скільки людей у них може розміститися, то близько мільйона», - сказав керівник управління.

Він зазначив при цьому, що із загальної кількості захисних споруд Києва на сьогоднішній день готові для використання за призначенням 80%, а 20% - перебувають у занедбаному стані, оскільки вони залишаються у власності колись великих підприємств, які розпалися і не мають сьогодні коштів, людей, можливостей утримувати зазначені притулки.

«Але ми будемо вносити пропозицію в Міністерство надзвичайних ситуацій, за результатами інвентаризації, що ці споруди потрібно буде передавати на баланс органів місцевої влади, виділяти для цього спеціальні кошти, щоб їх привести до ладу», - зазначив Пшеничний, передає «УНІАН».

Зокрема, зазначив він, під час виникнення надзвичайної ситуації захисними спорудами працюватимуть станції метрополітену як дрібного, так і глибокого залягання.

За словами Пшеничного, метрополітен завжди проектувався, проектується і будується як система можливого укриття для людей. «І всі станції метрополітену у нас на обліку, ми знаємо, скільки можна буде на кожній станції розмістити людей у разі введення надзвичайного стану. На кожній станції є системи життєзабезпечення - це автономне водопостачання, вентиляційні установки, є шляхи евакуації. І якщо взяти загальний фонд захисних споруд Києва, то метрополітен у нас становить близько 40% тієї кількості, яку ми могли б розмістити в захисних спорудах», - повідомив він.

За словами Пшеничного, телеканали останнім часом почали проявляти інтерес до таких притулків у зв'язку з поширенням інформації про кінець світу.

Він зазначив, що на сьогоднішній день ведеться Держреєстр таких споруд.

Пшеничний також запевнив, що за більш ніж 10 років його перебування на посаді керівника столичного управління з надзвичайних ситуацій жодне таке приміщення-притулок не було продане приватній особі, передано в оренду або перепрофільоване.

Він також запевнив, що відповідний персонал рятувальних служб проходить спеціальні навчання щорічно, необхідну підготовку з цивільної оборони також проходять керівники підприємств і керівники відповідних структур КМДА та державної влади.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221