Грузинський прем'єр-міністр Бідзіна Іванішвілі підкреслив значення проведення першої після розриву дипвідносин між Грузією і Росією зустрічі високопоставлених представників двох країн і назвав її «дуже цікавою».

Перша зустріч офіційних представників Росії і Грузії в рамках врегулювання російсько-грузинських відносин відбулася 14 грудня в Женеві. З боку Грузії на зустрічі був присутній спеціальний представник прем'єр-міністра щодо врегулювання відносин з РФ Зураб Абашидзе, з боку РФ - заступник глави МЗС Григорій Карасін.

«Головне, що перша зустріч відбулася, і вона була дуже цікавою», - заявив Іванішвілі в ефірі телекомпанії «Імеді» сьогодні, передають РІА «Новости».

Тбілісі розірвав дипломатичні відносини з Росією після визнання Москвою незалежності Абхазії і Південної Осетії у серпні 2008 року. Представники нового уряду Грузії - коаліції «Грузинська мрія», яка прийшла до влади за підсумками парламентських виборів 1 жовтня, - заявили одним з головних пріоритетів зовнішньої політики країни нормалізацію відносин з РФ.

Як повідомляв ForUm, згідно з результатами дослідження, проведеного Національним демократичним інститутом США (NDI) в Грузії, за останні кілька місяців різко знизився рейтинг схвалення президента Грузії Михайла Саакашвілі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

268