Дані з публічної кадастрової карти можна буде використовувати при здійсненні земельних операцій. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, розповів директор Центру Державного земельного кадастру Андрій Тарнопольський у ході конференції на тему «Земельна реформа: впровадження національної кадастрової системи».

«Дані на публічній кадастровій карті будуть використовуватися при здійсненні операцій реєстраторами та нотаріусами за фактом існування даних ділянок», - підкреслив він.

Презентуючи журналістам карту, Тарнопольський розповів, що будь-хто зможе знайти необхідну земельну ділянку на сайті за кадастровим номером, крім того, з цією метою можна буде використовувати фільтри пошуку - за назвою областей, районів, населених пунктів. За словами чиновника, за допомогою карти можна виміряти відстань від однієї ділянки до іншої, розрахувати площу паю, а також роздрукувати інформацію з екрану.

«Ми з вами бачимо, як працює ця система, – дуже швидко, а при хорошій швидкості Інтернету вона «літає», - підкреслив він.

Тарнопольський повідомив, що якщо користувач при роботі з порталом виявить помилки щодо своєї ділянки, то зможе написати електронне звернення у відповідне районне управління земельних ресурсів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

546