Після відповідних змін до Регламенту Ради парламент може працювати у пленарному режимі набагато рідше.

Про це на запитання ForUm’y заявив народний депутат-регіонал Володимир Макеєнко, якому доручено розробити зміни до Регламенту для забезпечення голосування у ВР.

Макеєнко нагадав, що ВР сьомого скликання – це якісно новий парламент, у якому працюють депутати-мажоритарники.

«Ми розуміємо, що працювати у пленарному режимі стільки днів, скільки ми працюємо, при цьому виконуючи норму Конституції і Закону «Про Регламент ВР», голосувати індивідуально буде складно», - сказав він.

За словами регіонала, «ці норми ми хочемо прописати у Регламенті. І ми хочемо, щоб цей Регламент був підтриманий 445 нардепами».

«Там може бути виписана норма про кількість пленарних днів, у які ми можемо працювати у ВР. Це може бути один день, наприклад, четвер – рибний день, як у дитячому садку. Це, у разі необхідності, можуть бути і додаткові дні: вівторок, п'ятниця або середа. Все може залишитися як є, але щось мені підказує, що цього не буде», - сказав він.

Макеєнко сказав, що йому доручили зайнятися змінами до Регламенту, оскільки він був главою Регламентного комітету і має чималий досвід роботи у парламенті.

«Я готовий до всього. Я почав цей процес. Колеги приєднуються, кажучи, що дійсно потрібно знаходити варіант, щоб був час для спілкування зі ЗМІ, для роботи у комітетах, в округах, щоб знайти оптимальний варіант для всіх нардепів», - резюмував Макеєнко.

Нагадаємо, Верховна Рада затвердила календарний план першої сесії парламенту 7-го скликання, згідно з яким парламент проведе всього три пленарних засідання – 25 грудня, 10 і 11 січня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

262