З 1 січня 2013 року кожен українець через Інтернет зможе скористатися електронною публічною кадастровою картою, на якій можна буде побачити цифрову карту України, межі областей, районів, населених пунктів, окремих земельних ділянок та їхні межі, кадастрові номери, форму власності, цільове призначення, а також карту з характеристиками ґрунтів українських земель. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, розповів голова Державного агентства земельних ресурсів України Сергій Тимченко у ході конференції на тему «Земельна реформа: впровадження національної кадастрової системи».

«Вперше за двадцять років Україна відкрила публічну інформацію про всі земельні ділянки. Раніше вся інформація зберігалася на паперових носіях у районних управліннях земельних ресурсів, що породжувало величезну кількість зловживань, земельних махінацій, корупції. Відтепер кадастр публічний, і це, перш за все, гарантія і захист прав власності громадян», - зазначив він.

Тимченко повідомив, що Україна стала однією із останніх європейських країн, яка створила кадастрову систему. «Це дало нам деякі привілеї. У нас була можливість, і ми її використовували, залучити найкращих європейських фахівців», - підкреслив чиновник.

За словами Тимченка, фахівці держагентства провели аерофотозйомку понад 60 млн га території України і отримали новітню карту в електронному вигляді. А для роботи з кадастровою системою, повідомив він, в усіх районних відділеннях земельних ресурсів були встановлені сучасні комп'ютери і проведений високошвидкісний Інтернет. Тимченко розповів, що вся інформація буде зберігатися у двох центрах опрацювання даних – основному і резервному. «Основний може містити 600 терабайт інформації на своєму сервері», - зазначив чиновник.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

971