Прокуратура Київської області провела перевірку дотримання законодавства України при підборі та розстановці кадрів у закладах освіти області. Встановлено, що викладацьку діяльність здійснюють особи, які мають не зняту чи не погашену в установленому законом порядку судимість, повідомляє прес-служба прокуратури області

Так, в одній зі шкіл Білоцерківського району працює вчитель, який раніше був засуджений за перевищення службових повноважень і підробку документів. У навчальних закладах Ставищанського району працюють два вчителі, які були засуджені: один за злочин, пов'язаний з незаконним обігом наркотичних засобів, інший - за службову недбалість.

Крім того, встановлено численні факти залучення педагогічних працівників до адміністративної відповідальності. Зокрема, працівники освіти розпивали спиртні напої в громадських місцях з неповнолітніми, здійснювали хуліганські дії, насильство в сім'ї.

«Допуск до педагогічної діяльності таких осіб суперечить основним принципам освіти і грубо порушує права учнів на належне виховання в дусі миру, терпимості, гуманності», - зазначили у прокуратурі.

Вказані порушення законодавства можуть призвести до загрози життю та здоров'ю дітей, неналежного рівня освіти і, найголовніше, до неналежного виховання дітей.

Прокуратура області внесла подання з вимогою усунути виявлені порушення і притягнути до відповідальності керівників головного управління освіти і науки, які допустили до педагогічної діяльності таких працівників, порешене питання про перебування їх на посадах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

296